De Natuurschuur
Passend onderwijs in verbinding met de natuur

Wie zijn wij?

Mirjam van den Bos-Folkers

Mirjam (1979) is leerkracht en heeft jarenlange ervaring in het basisonderwijs en speciaal onderwijs als leerkracht en Intern begeleider. Dankzij haar brede en vele scholing en al haar ervaring weet ze als geen ander hoe je samen met het kind het beste uit hen haalt. Mirjam haar motto: denk in mogelijkheden en oplossingen! Mirjam is op 3 van de vier dagen aanwezig.

 

Mariëlle Kooy-Poland

Mariëlle (1982) is onderwijspedagoge en heeft na 5 jaar werkervaring als docente en onderzoeker onderwijspedagogiek op de VU in Amsterdam een eigen praktijk opgestart waarin ze inmiddels al bijna 8 jaar hooggevoelige en beelddenkende kinderen en volwassenen begeleidt. Binnen onze school begeleidt zij de kinderen niet alleen op onderwijsinhoudelijk gebied, maar ook op het gebied van psycho educatie, hooggevoeligheid, mindfulness, NLP, ontspanningstechnieken, etc. Mariëlle is op 2 van de 4 dagen deels aanwezig in de groep en gaat met kleine groepjes kinderen aan de slag.

 

Alex Kooy

Alex (1978) is docent biologie en coördinator VMBO 3 en 4 op een middelbare school. Tevens verzorgt hij bij ons op school op maandag en donderdag de natuurlessen. Het werken in de kas, in de moestuin, met de dieren, de natuureducatie, natuurwandelingen. Samen met de kinderen werkt hij aan de verbinding met de natuur.


Hetty Höfte

Hetty is vakleerkracht creatieve werkvormen en geniet van alles dat te maken heeft met creëren. Ze leert de kinderen bij ons op school tekenen, kleien, bakken, met stof werken, en nog veel meer! Wat Hetty haar ogen zien…maken haar handen. Ze komt onze groep op dinsdag en woensdagochtend verblijden!


Jolanda Komduur

Jolanda Komduur is leerkracht basisonderwijs en heeft echt hart voor kinderen. Ze is elke maandag, dinsdag en woensdag bij ons en valt in wanneer nodig. Jolanda heeft ook een eigen praktijk en helpt een ieder in zijn of haar persoonlijke groei.


Bor Wijnker

Meester Bor woont met zijn gezin, hond en twee katers in Breezand. Op de Natuurschuur geeft hij, naast praktisch rekenen en lezen, vooral les in Techniek. En dat gaat van demonteren van oude apparaten, naar timmeren en programmeren. Zelf vindt hij de Natuurschuur een fijne school, waar je mag zijn wie je bent. En mag leren op je eigen manier, niveau en tempo. Het leukste vindt hij het om kinderen uit te dagen in leer strategieën. Als je het nog nooit hebt gedaan, dan zal je het waarschijnlijk wel kunnen. Van proberen ga je leren.


Kim

Juf Kim is er elke dinsdagmiddag bij! Zij geeft de kinderen aandacht en mindfullnesstraining.